Een 3-fles draagkarton met daarin een fles Seicaselle Negroamaro, Cinquenoci Primitivo en Mancinello Nero di Troia, verpakt als relatiegeschenk. Lees meer..
Seicaselle Negroamaro Salice Salentino I.G.P. Tagaro - Puglia, Italië
Deze bijzonder elegante, verfijnde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven uit Salice Salentino, één van de delen van Puglia waar de beste Negroamaro druiven vandaan komen. Doordat deze wijn enkele maanden op eikenhouten vaten gerijpt wordt verkrijgt zij in zowel de neus als smaakbeleving tonen van vanille en karamel met iets geroosterde tonen in de achtergrond. In de volle, rijpe neus komen tonen terug van zondoorstoofd fruit zoals bramen en bessen, maar ook duidelijke tonen van leer en aardse tonen. De elegante, zachte smaakbeleving met zijn zachte tannines zorgt samen met het vele zondoorstoofde fruit voor een lange aanhoudende, zeer aangename afdronk. Deze wijn laat zich hierdoor perfect combineren met stevige vleesgerechten en volle, romige kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Cinquenoci Primitivo I.G.P. Tagaro - Puglia, Italië
Deze intense, stevige rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven afkomstig uit Salento, het uiterste Zuiden van Puglia. Doordat deze wijn enkele maanden op eikenhouten vaten gerijpt wordt verkrijgt zij in zowel de neus als smaakbeleving tonen van vanille en karamel met iets geroosterde tonen in de achtergrond. In de neus tonen van zondoorstoofd donker fruit zoals pruimen, bramen en zwarte bessen met een kruidige ondertoon en vleugje laurier. De smaakbeleving is vol, robuust en groots met wederom veel rijp fruit en een fluweelzacht mondgevoel. De kruidige aroma's ontwikkelen zich hier en blijven ook in de lang aanhoudende afdronk aanwezig. Een volle, intense wijn met een vriendelijk, fluweelzacht karakter. Deze wijn laat zich perfect combineren met stoofpotjes en stevige (wild)vleesgerechten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Mancinello Nero di Troia I.G.P. Tagaro - Puglia, Italië
Deze stevige, volle, rijke rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nero di Troia druiven, een druif die zeer typerend is voor Puglia en met name het gebied rondom Bari, waar de druiven voor deze wijn op circa 300 meter boven zeeniveau groeien. De druiven die men voor de productie van deze wijn gebruikt zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 20 jaar oud waardoor de druiven meer concentraat hebben en daarmee ook de wijn een hoger concentraat en meer diepgang biedt. Dit concentraat uit zich in diepe tonen van zondoorstoofd fruit met een flinke hoeveelheid vanille en vooral karamel die te wijten zijn aan de houtrijping die deze wijn ondergaat. Naast de overduidelijke karameltonen die de wijn hierdoor verkrijgt, wordt zij ook zachter en ronder in zowel de neus als smaakbeleving. Het vele rijpe fruit en de tonen van karamel worden in de smaakbeleving gecomplementeerd door een iets gebrande ondertoon met tonen van leer en een intens, rijk karakter dat bijzonder vriendelijk aandoet. De stevige, zachte afdronk houdt lang aan en is bijzonder aangenaam. Deze wijn laat zich perfect combineren met een diversiteit aan geroosterde (rood) vleesgerechten die typerend zijn voor de Mediterraanse keuken. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het wijnhuis Tagaro wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en bevindt zich in de Itria-vallei in Puglia in het uiterste Zuiden van Italië. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het is mede om die reden dat Michele Lorusso, de huidige eigenaar van Tagaro SRL, een wijnproject is gestart onder de noemer Progetto Vino di Lorusso Michele, ofwel: Wijnproject van Lorusso Michele. De focus binnen dit project ligt erop om wijnboeren uit de omgeving te adivseren en in contact te brengen met de voor hen juiste afzetmarkt terwijl de samenwerking ook zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering in de wijnen. Dit laatste staat tevens in lijn met het doel dat Michele Lorusso heeft met Tagaro: om jaar in, jaar uit betere wijnen te produceren. Daarnaast moet de wijn representatief zijn voor de regio, een perfecte balans hebben en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
mooie uitstraling van de trulli flessen
mooie uitstraling van de trulli flessen
Een 3-fles draagkarton met daarin een fles Seicaselle Negroamaro, Cinquenoci Primitivo en Mancinello..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen