Licht pittige Extra Vierge olijfolie met een zuiver en fris aroma gevolgd door rijp fruit en een ietwat pittige smaak en later een subtiel, klein bittertje. Lees meer..
Deze licht pittige, licht kruidige olijfolie wordt gemaakt van uitsluitend Changlot Real olijven. Deze variëteit uit Alicante wordt zeer gewaardeerd door onder meer het hoge oliegehalte in de vruchten. De naam herleidt zich naar de bijzondere manier van vruchtvorming waarbij de olijven kleine trossen vormen. Changlot betekent "deel van een druiventros" en de traditie van deze olijvenvariëteit is in stand gehouden door de kwaliteit en het veelzijdige gebruik bij het koken. Aceite de Oliva Extra Virgen van de Changlot Real-olijf is een gastronomisch juweel voor liefhebbers van lekker eten en heeft zijn kwaliteit te danken aan de unieke combinatie van klimaat, bodem, variëteit en teelttechniek. De olijven voor deze olie zijn afkomstig van de best percelen. Het zuivere, frisse aroma gaat over in dat van rijp fruit en wordt gevolgd door een ietwat pittige smaak. Ook komt er een kenmerkend, klein bittertje naar voren dat een bijzondere spanning en intensiteit biedt welke wordt versterkt door een late kruidigheid.
Bodega Las Virtudes selecteert uitsluitend haar beste olijven voor de productie van haar Aceite de Oliva Virgen Extra, ofwel Extra Virgin Olive Oil/Extra Vierge Olijfolie. Een extra vierge olijfolie wordt internationaal -op de biologische variant na- gezien als kwalitatief één van de beste olijfoliën. Deze olijfolie wordt koud geperst met mechanische persen waardoor de meeste voedingswaarden worden behouden, de olijfolie hoog in polyfenolen en antioxidanten is en een rijke smaak ontstaat. Deze uitzonderlijk verfijnde olijfolie leent zich het beste voor gebruik bij koude bereidingen zoals salades en dressings en is ook bijzonder lekker om (vers gebakken) brood in te dippen. Zó lekker dat ze haast zo te drinken is! Daarnaast erg leuk als (verjaardags)cadeau, relatiegeschenk of als onderdeel van een borrelpakket vol lekkernijen!
Bodega Las Virtudes, ook wel het Villena Coöperatief, is enerzijds ontstaan vanuit een noodzaak voor kleinere wijnhuizen en -producenten om hun krachten te bundelen en om anderzijds tradities en kennis over het land en de wijnen te combineren. Door het bundelen van de krachten zijn constante innovaties en uitbreidingen mogelijk in zowel het wijnhuis als de productieruimte voor olijfolie. In 1972 werden de eerste eikenhouten vaten gekocht waarmee nu nog steeds gewerkt wordt voor de productie van Fondillón, een versterkte wijn uit de regio. Ook werd een kleine bottellijn aangeschaft om de eerste wijnen op de markt te kunnen brengen. In de jaren negentig werd een verdere toezegging gedaan op de kwaliteit van de wijnen en oliën en werd er een kwaliteitsafdeling in het leven geroepen onder leiding van José Francisco Torró en Juan Huerta als oenoloog. Samen zouden zij de verantwoordelijkheid dragen voor het opstellen van een investeringsplan en dat vervolgens gefaseerd uitvoeren. Bodega Las Virtudes beschikt mede door dit investeringsplan tegenwoordig over alle benodigde technische faciliteiten om hoogstaande kwaliteit op de markt te brengen. De wijnkelder omvat tegenwoordig 300 vaten en is de trots van het wijnhuis. Verder staan continuïteit, zorg voor de lokale economie en inwoners en behoud van het landschap hoog in het vaandel, alsmede lokale tradities en gebruiken.
Afgelopen weekend bij jullie geproeft: héérlijke olijfolie!!
Afgelopen weekend bij jullie geproeft: héérlijke olijfolie!!
Licht pittige Extra Vierge olijfolie met een zuiver en fris aroma gevolgd door rijp fruit en een iet..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen