Wijngoed Wolf is ontstaan in 2016 uit de handen van Laura de Hollander en Bas Klerx. Nadat zij in de Provence een wijnmakersopleiding hebben gevolgd en daar enkele jaren werkzaam zijn geweest bij diverse wijnhuizen zijn zij terug naar Nederland verhuist om hier hun droom te realiseren: het maken van Nederlandse kwaliteitswijn. De droom gaat echter verder dan dat! Deze kwaliteitswijn wordt namelijk op biodynamische wijze geproduceerd en het enthousiaste stel werkt met minder bekende druiven die specifiek zijn geselecteerd op basis van diverse factoren. Er is een grondig bodemonderzoek gerealiseerd alsook gekeken naar diverse microklimaten en alle andere (rand)voorwaarden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Naar aanleiding van de resultaten van deze onderzoeken zijn de juiste druivenrassen geselecteerd om in de wijngaarden te gedijen en zijn deze vervolgens met de hand aangeplant in 2016. Het ambitieuze stel begon het aanplanten van haar wijngaarden met Pinot Gris, Souvignier Gris, Johanniter en Cabernet Cortis druiven. Later volgenden Cabernet Blanc, Cabernet Noir, Sauvignac, Solaris en Pinot Noir en daarmee werd het domein uitgebreid tot 16.500 druivenplanten op 5 hectare. Een ander belangrijk aspect voor de stijl van de wijnen en vooral de keuze van deze locatie is de Zuidelijke ligging in Nederland die een zacht klimaat met relatief veel zonuren en aanzienlijk minder regen garandeert dan andere delen van ons land.