Diep donkerrode wijn van uitsluitend Negroamaro druiven. Overrijpe tonen van rood fruit gecomplementeerd door een hint van kruiden, toast, vanille en karamel maken de wijn bijzonder aangenaam. Lees meer..
Deze diep donkerrode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven afkomstig van 20 jaar oude stokken uit één van de bekendste regio's voor de Negroamaro druif: Salento. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Negroamaro worden uitsluitend de beste druiven handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast die met name in de achtergrond aanwezig zijn. In de neus komt verder een lichte toon van kruiden naar voren, aangevuld door tonen van intens rijp rood fruit die doen denken aan frambozenjam en rode bessen. De smaakbeleving is zacht, rijp en licht filmend met wederom veel rijp rood fruit en een bijzonder aangename, soepele dronk. De afdronk houdt lang aan en is al even zo soepel als de smaakbeleving. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met stevige vleesgerechten en volle, romige kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Vigneti Calitro is opgericht door Egidio Lonoce en alhoewel Egidio Lonoce is geboren in 1929, gaat de geschiedenis van het wijnhuis terug tot de 16e eeuw en wellicht zelfs eerder. Gedurende de 14e en 16e eeuw trokken grote groepen Albanezen naar Puglia vanwege de onderdrukking door het Ottomaanse rijk. Als gevolg hiervan streken veel Albanzen neer in Puglia waardoor een aparte subcultuur ontstond en ook de Pugliese cultuur beïnvloedt werd. Eeuwen later zou Vigneti Calitro opgericht worden en een bijzondere verwijzing doen naar deze mengcultuur. De term Calitro is er een van Albanees-Turkse oorsprong en wordt in Albanië gebruikt om een persoon met karakter, temperament en klasse aan te duiden. In Turkije wordt de term gebruikt om "iets van kwaliteit" aan te duiden. Eeuwen later werd de term Calitro in de volksmond verbonden aan de Lonoce di San Marzano-familie door het uitzonderlijke karakter van Egidio Lonoce. Nadat hij op verzoek van de eigenaren van diverse wijngaarden als bij een wonder hun wijngaarden wist te redden werd de term Calitro verbonden aan de Lonoce familie. Egidio Lonoce zou met de oprichting van Vigneti Calitro een vertegenwoordiging verwezenlijken van beide betekenissen van de term Calitro. Inmiddels zijn we vier generaties verder en staat sinds 2016 Francesco Lonoce junior aan het hoofd van het wijnhuis. Het is aan Francesco Lonoco jr. om de familiedroom voort te zetten en Calitro nog grootser in de markt te zetten als producent van uitzonderijk mooie, prestigieuze kwaliteitswijnen.
Top Negroamaro en leuk dat ze bij Calitro een andere stijl hebben. Ietsje klassieker en meer structuur: geweldig!
Lekker hoor!
Top Negroamaro en leuk dat ze bij Calitro een andere stijl hebben. Ietsje klassieker en meer structuur: geweldig!
Lekker hoor!
Diep donkerrode wijn van uitsluitend Negroamaro druiven. Overrijpe tonen van rood fruit gecomplement..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen