Diep rode wijn van uitsluitend Susumaniello druiven met tonen van overrijp donker fruit zoals bramen en een licht kruidige ondertoon. Een vriendelijk, veelzijdig karakter! Lees meer..
Deze diep rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Susumaniello druiven afkomstig van 10 jaar oude stokken uit het meest Zuidelijke deel van Puglia. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. De druiven voor deze wijn worden in kleine batches geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven in perfecte staat de kelders bereiken. Na productie rijpt deze wijn nog circa 5 maanden op een combinatie van Franse en Amerikaanse barriques om de wijn lichte tonen van vanille mee te geven en de wijn een zachter, ronder profiel te geven. In de neus biedt deze wijn intens aroma's van overrijp donker fruit waaronder bramen met een zeer lichte hint van kruiden die de wijn spanning geeft. De smaakbeleving is zacht, relatief fris en biedt tegelijkertijd een aangename body. De afdronk houdt lang aan en doet verfijnd aan. Door het veelzijdige karakter van deze week is zij perfect te serveren bij allerlei gerechten, maar doet zij het ook bijzonder goed bij de borrel, al dan niet met hapjes zoals jonge kazen of charcuterie. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Vigneti Calitro is opgericht door Egidio Lonoce en alhoewel Egidio Lonoce is geboren in 1929, gaat de geschiedenis van het wijnhuis terug tot de 16e eeuw en wellicht zelfs eerder. Gedurende de 14e en 16e eeuw trokken grote groepen Albanezen naar Puglia vanwege de onderdrukking door het Ottomaanse rijk. Als gevolg hiervan streken veel Albanezen neer in Puglia waardoor een aparte subcultuur ontstond en ook de Pugliese cultuur beïnvloedt werd. Eeuwen later zou Vigneti Calitro opgericht worden en een bijzondere verwijzing doen naar deze mengcultuur. De term Calitro is er een van Albanees-Turkse oorsprong en wordt in Albanië gebruikt om een persoon met karakter, temperament en klasse aan te duiden. In Turkije wordt de term gebruikt om "iets van kwaliteit" aan te duiden. Eeuwen later werd de term Calitro in de volksmond verbonden aan de Lonoce di San Marzano-familie door het uitzonderlijke karakter van Egidio Lonoce. Nadat hij op verzoek van de eigenaren van diverse wijngaarden als bij een wonder hun wijngaarden wist te redden werd de term Calitro verbonden aan de Lonoce familie. Egidio Lonoce zou met de oprichting van Vigneti Calitro een vertegenwoordiging verwezenlijken van beide betekenissen van de term Calitro. Inmiddels zijn we vier generaties verder en staat sinds 2016 Francesco Lonoce junior aan het hoofd van het wijnhuis. Het is aan Francesco Lonoce jr. om de familiedroom voort te zetten en Calitro nog grootser in de markt te zetten als producent van uitzonderijk mooie, prestigieuze kwaliteitswijnen.
Topwijn voor deze prijs!
Topwijn voor deze prijs!
Diep rode wijn van uitsluitend Susumaniello druiven met tonen van overrijp donker fruit zoals bramen..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen