Bijzonder elegante, verfijnde Amarone della Valpolicella met een overvloed aan rijp rood en donker fruit met een licht kruidige ondertoon en toetsen van vanille en toast. Een wijn die zijn naam eer aan doet! Lees meer..
Deze intense Valpolicella Ripasso D.O.C. uit het Noorden van Italië wordt gemaakt van 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella en 10% overige druiven (een combinatie van Rossinella, Molinara, Negrara en Raboso). De druiven worden vóór en tijdens de oogst zorgvuldig geselecteerd op rijpheid en de oogst wordt daarom verspreid over de laatste twee weken van September. De oogst geschied dan ook met de hand en na de eerste gisting ondergaat het sap een tweede maceratie van 15 tot 20 dagen op het bezinksel van de Amarone. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op eikenhouten vaten van 500 tot 1000 liter, gevolgd door een laatste rijping op fles. Dit proces resulteert in een donkerrood gekleurde wijn met granaatrode reflecties, een waar genot voor het oog. In de neus een rijk boeket van rode bessen, aalbessen, blauwe bessen en een hint van viooltjes, pruimen en kruiden. In de zijdezachte, elegante smaakbeleving komt veel van het fruit terug, met name de rode bessen zijn duidelijk aanwezig. De lange afdronk is een samenspel van de smaakbeleving die langzaamaan wegebt. Deze wijn laat zich perfect combineren met een paddestoelen risotto en rood vlees zoals een mooie biefstuk/steak, maar ook met gestoofd konijn en diverse medium rijpe kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
De geschiedenis van Paladin begint in 1962, wanneer Valentino Paladin zijn hart volgt en de traditie van zijn overgrootvader voort zet. Paladin Wines is gelegen in het oosten van Veneto, tussen Veneto en Friuli in, waar twee culturen samenkomen. Op de kalkrijke bodem langs de Tagliamento rivier werden de eerste druivenstokken aangeplant, het wijnhuis van de modernste apparatuur voorzien. Vanaf 1977 zijn de druivenstokken in Annone Veneto druiven gaan geven die geschikt waren voor het produceren van wijn. Het wijnhuis heette Bosco del Merlo, vernoemd naar de bossen rondom het gebied. In 1985 werd het wijnhuis volledig vernieuwd en voorzien van moderne apparatuur. Samen met zijn drie kinderen produceerde hij wijnen met de nieuwste vinificatie methodes, maar nog steeds met karaktervolle oudste tradities van de omgeving. Aan het eind van de jaren '90 kocht de familie nog eens 50 hectare wijngaard in Lison di Portogruaro, gelegen in het hart van de regio. Tot de dag van vandaag heeft Bosco del Merlo zo'n 100 hectare wijngaard totaal. Niet veel later, begin 2000, koopt de familie Paladin in Chianti Gallo Nero, Toscane, een wijngaard en wijnhuis Vèscine. Vanaf 2004 produceren ze hier Toscaanse wijnen; Chianti. Ook wordt de familie Paladin eigenaar van de prachtige wijngaard van Castello Bonomi, gelegen op de heuvels van Monte Orfano, het enige Château van de Franciacorta. Het kasteel werd eigendom van de familie Bonomi in 1915 en werd door de jaren heen meer en meer omringd door wijngaarden.
Erg mooi glas wijn, gelukkig is deze niet zo zoet!
Zeer veel wijn voor je geld
Super glas wijn en een waar genot om dit te drinken! Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
Erg mooi glas wijn, gelukkig is deze niet zo zoet!
Zeer veel wijn voor je geld
Super glas wijn en een waar genot om dit te drinken! Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
Bijzonder elegante, verfijnde Amarone della Valpolicella met een overvloed aan rijp rood en donker f..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen