Verfijnde wijn van één van de bekendste en meest gerenommeerde wijnhuizen in Margaux. Mooie, verfijnde dosis concentraat en zacht, elegant, klassiek karakter. Lees meer..
Deze verfijnde Margaux wordt gemaakt van een combinatie van 71% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, 8% Petit Verdot en 3% Cabernet Franc druiven en is afkomstig van Château Boyd-Cantenac, één van de bekendste en meest gerenommeerde wijnhuizen in Margaux. Château Boyd-Cantenac werd in 1855 geclassificeerd als Troisième Cru (3e Cru) tijdens de classificatie van de beste Bordeaux-wijnen. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn afkomstig van 40 jaar oude wijnstokken en bevatten daardoor een mooie, verfijnde dosis concentraat. Deze wijn rijpt na productie nog circa 15 tot 18 maanden op voornamelijk nieuwe Franse eikenhouten vaten. Dit resulteert in een zachte, elegante rode wijn met diep purperen kleur en een violette rand. Aroma's van bramen, zwarte bessen, cederhout en tabak komen je tegemoet met in de achtergrond een vleugje cacao en een hint van kruiden. Na enig ademen toont deze wijn een vol en verfijnd boeket in zowel de neus als smaakbeleving met wederom tonen van rijp fruit met een vegetale ondertoon en hint van groene paprika. De afdronk houdt na al deze indrukken lang aan en doet intens nagenieten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het jaar 2020 was een jaar vol uitdagingen voor iedere wijnboer. De weersomstandigheden waren onstuimig, het werk in het voorjaar moest anders ingericht worden vanwege de lockdown en de ontwikkeling in de wijngaard verliep wisselend door de wisselende weersomstandigheden. Een ideaal warme nazomer bleek daarentegen precies wat de wijngaarden nodig hadden. Na een wisselend voorjaar zou zich gedurende de zomer een ideaal klimaat aanhouden en hierdoor bleken de oogstomstandigheden dan ook ideaal. Door deze samenloop van omstandigheden laat het oogstjaar 2020 op jonge leeftijd al een zeer fraaie balans zien tussen alcohol, jonge zuren en tannines. Ook het bewaarpotentieel is door deze omstandigheden bijzonder groot.
De geschiedenis van Château Boyd-Cantenac gaat terug tot 1754 wanneer Jacques Boyd het landgoed overneemt en zijn eigen naam ermee verbindt. Later, in 1806, neemt de toenmalig eigenaar van Château Cantenac-Brown, John Lewis Brown, het wijnhuis over en voegt de naam van de gemeente toe aan de naam van het wijnhuis aangezien de wijngaarden zich in deze gemeente bevinden. Door de eeuwen heen wisselt het wijnhuis nog een aantal keren van eigenaar en er wordt zelfs een korte periode helemaal geen wijn geproduceerd. Uiteindelijk wordt het wijnhuis overgenomen door de familie Guillemet die tot op de dag van vandaag het wijnhuis bestuurt en tevens eigenaar is van Château Pouget, de directe buurman van Château Boyd-Cantenac. Lucien Guillemet, de wijnmaker, heeft zijn kennis opgedaan bij Château Giscours en produceert momenteel bij Château Boyd-Cantenac aanzienlijk krachtiger en intenser wijnen dan bij het naastgelegen Château Pouget. Één van de redenen dat Lucien Guillemet hiertoe in staat is, is het feit dat de 18 hectare wijngaarden van het wijnhuis zijn aangeplant met circa 40 jaar oude wijnranken waardoor de druiven meer concentraat bieden.
Ongelofelijk goede wijn!! Zeker nog een paar jaar nodig maar ook nu al een ware smaaksensatie!
Ongelofelijk goede wijn!! Zeker nog een paar jaar nodig maar ook nu al een ware smaaksensatie!
Verfijnde wijn van één van de bekendste en meest gerenommeerde wijnhuizen in Margaux. Mooie, verfi..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen