LET OP: Verkoop "EN PRIMEUR", levering vanaf voorjaar 2025.
Ondanks het lastige, hete, droge voorjaar een zéér mooie wijn met veel rijpingspotentieel!
Lees meer..
- LET OP -
Verkoop "EN PRIMEUR": levering vanaf voorjaar 2025
Deze verfijnde Margaux wordt gemaakt van een combinatie van 64% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 10% Petit Verdot en 6% Cabernet Franc druiven en is afkomstig van Château Boyd-Cantenac, één van de bekendste en meest gerenommeerde wijnhuizen in Margaux. Château Boyd-Cantenac werd in 1855 geclassificeerd als Troisième Cru (3e Cru) tijdens de classificatie van de beste Bordeaux-wijnen. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn afkomstig van ruim 40 jaar oude wijnstokken en bevatten daardoor een mooie, verfijnde dosis concentraat. Deze wijn rijpt na productie nog circa 15 tot 18 maanden op voornamelijk nieuwe Franse eikenhouten vaten. Dit resulteert in een zachte, elegante rode wijn met diep purperen kleur en een violette rand. Aroma's van bramen, zwarte bessen, cederhout en tabak komen je tegemoet met in de achtergrond een vleugje cacao en een hint van kruiden. Na enig ademen toont deze wijn een vol en verfijnd boeket in zowel de neus als smaakbeleving met wederom tonen van rijp fruit met een vegetale ondertoon en hint van groene paprika. De afdronk houdt na al deze indrukken lang aan en doet intens nagenieten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het jaar 2022 is in meerdere opzichten een jaar dat de geschiedenisboeken in gaat. Een ongeëvenaard heet en droog voorjaar resulteert in een lastig groeiseizoen en zorgt uiteindelijk voor lagere opbrengsten. Deze lagere opbrengsten brengen wijnen voort met meer concentraat en een hoger tanninepotentieel. Sommige percelen hadden last van de hitte en droogte, maar het merendeel heeft kleine, gezonde druiven opgeleverd door middel van aandachtige verzorging in de wijngaarden. Verrassend gezien de omstandigheden is de frisheid en charme in diverse wijnen. Het jaar 2022 beidt een verrassende uitkomst met wijnen die een opmerkelijk concentraat bieden, een zeer harmonieus karakter en al op jonge leeftijd zeer aantrekkelijk en drinkbaar zijn met tegelijkertijd voldoende rijpingspotentieel.
De geschiedenis van Château Boyd-Cantenac gaat terug tot 1754 wanneer Jacques Boyd het landgoed overneemt en zijn eigen naam ermee verbindt. Later, in 1806, neemt de toenmalig eigenaar van Château Cantenac-Brown, John Lewis Brown, het wijnhuis over en voegt de naam van de gemeente toe aan de naam van het wijnhuis aangezien de wijngaarden zich in deze gemeente bevinden. Door de eeuwen heen wisselt het wijnhuis nog een aantal keren van eigenaar en er wordt zelfs een korte periode helemaal geen wijn geproduceerd. Uiteindelijk wordt het wijnhuis overgenomen door de familie Guillemet die tot op de dag van vandaag het wijnhuis bestuurt en tevens eigenaar is van Château Pouget, de directe buurman van Château Boyd-Cantenac. Lucien Guillemet, de wijnmaker, heeft zijn kennis opgedaan bij Château Giscours en produceert momenteel bij Château Boyd-Cantenac aanzienlijk krachtiger en intenser wijnen dan bij het naastgelegen Château Pouget. Één van de redenen dat Lucien Guillemet hiertoe in staat is, is het feit dat de 18 hectare wijngaarden van het wijnhuis zijn aangeplant met circa 40 jaar oude wijnranken waardoor de druiven meer concentraat bieden.
LET OP: Verkoop "EN PRIMEUR", levering vanaf voorjaar 2025.
Ondanks het lastige, hete, droge voor..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen