Bijzonder verfijnde Moulis-en-Médoc met tonen van rijp donker fruit, een hint van kruiden en tonen van cederhout en vanille en een vleugje laurier. Lees meer..
Deze bijzonder verfijnde Moulis-en-Médoc wordt gemaakt van een combinatie van 60% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 5% Petit Verdot druiven en is afkomstig van Château Poujeaux, één van de grootste en bekendste wijnhuizen in Moulis-en-Médoc. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn afkomstig van 35 jaar oude wijnstokken en bevatten daardoor een mooie, verfijnde dosis concentraat. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op Franse eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuwe vaten en 70% gebruikte vaten. Dit resulteert in een zachte, verfijnde, intense rode wijn met zeer donker rode kleur en aroma's van rijp donker fruit zoals zwarte bessen, bramen en een hint van kruiden met in de achtergrond tonen van cederhout en vanille door de houtrijping die deze wijn ondergaat. De smaakbeleving is bijzonder verfijnd met wederom veel donker fruit en ditmaal tonen van bosbessen, pruimen en zelfs een vleugje witte peper is te bespeuren alsmede een hint van drop/laurier. De stevige, krachtige structuur van deze wijn toont zich door zijn jonge leeftijd, maar biedt tegelijkertijd een uitzonderlijk rijpingspotentieel en geeft bovendien op deze jonge leeftijd al een prachtige wijn. De lang aanhoudende afdronk doet lang nagenieten van deze uitzonderlijk mooie Moulis-en-Médoc. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerechten van rood vlees, rode schimmelkazen, elegante wildgerechten en gevogelte. Deze Château Poujeaux Moulis-en-Médoc kan absoluut al gedronken worden, maar heeft een bewaarpotentieel van circa 10 tot 15 jaar na de oogst. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het jaar 2016 kende een relatief warme en droge winter gevolgd door een koele en uitzonderlijk regenachtige lente. Gezien de hete zomer zou de regen uit het voorjaar later een zegen blijken, aangezien de verzadigde bodem voor voldoende voeding wist te zorgen en de druiven zo een optimale rijpheid konden bereiken. Door deze omstandigheden hebben Bordeaux-wijnen uit 2016 een bijzonder bewaarpotentieel.
Château Poujeaux is gevestigd in Moulis-en-Médoc, Bordeaux in een elegant, klassiek Frans wijnhuis. De naam Château Poujeaux verscheen voor het eerst in 1806, maar de geschiedenis gaat verder terug met vermeldingen van Terre de Poujeaux die terug gaan tot de Middeleeuwen. Het wijnhuis was toen nog in bezit van Latour Saint Mambert (tegenwoordig Château Latour, 1e Grand Cru Classé, Pauillac) en werd tijdens de 19e eeuw onafhankelijk en begon met de productie van haar eigen wijnen. Terwijl het wijnhuis voorheen in drie onderdelen verdeeld was, werden deze aan het einde van de 20e eeuw samengevoegd en werd het landgoed Poujeaux in 1956 in ere hersteld met haar 70 hectare wijngaarden. In 2008 werd Château Poujeaux overgenomen door de familie Cuvelier, tevens eigenaren van het beroemde Clos Fourtet (1e Grand Cru Classé, Saint-Émilion). Deze beslissing was er voor de familie Cuvelier niet zomaar één. De familie was gecharmeerd van de kwaliteit van de wijnen en het potentieel van het terroir en zou de stijl van Château Poujeaux moderniseren en haar wijnen daarmee één van de meest geliefde wijnen maken.
Niets aan gelogen: bijzonder verfijnd!
Niets aan gelogen: bijzonder verfijnd!
Bijzonder verfijnde Moulis-en-Médoc met tonen van rijp donker fruit, een hint van kruiden en tonen ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen