Lichtzoete wijn van Chardonnay en Sauvignon Blanc druiven met een verfijnd zoetje door de van nature aanwezige suikers, tropisch fruit en een frisse ondertoon. Lees meer..
Deze lichtzoete witte wijn wordt gemaakt van 50% Chardonnay en 50% Sauvignon Blanc druiven. De druiven die men voor deze wijn gebruikt worden later geoogst waardoor zij meer rijpheid opbouwen en meer suikers bevatten. Vervolgens wordt de vergisting stopgezet door de temperatuur omlaag te brengen waardoor deze lichtzoete dessertwijn een alcoholpercentage van 12,5% bevat en tegelijkertijd een verfijnd zoetje heeft dat afkomstig uit de van nature in de druiven aanwezige suikers. Dit proces resulteert in een helder gele wijn met lichte groene gloed. In de neus duidelijke aroma's van tropisch fruit die doen denken aan onder meer lychee en passievrucht met een subtiele hint van citroen. De smaakbeleving is bijzonder fruitig met een fijne maar niet dominante zoete toon die zich uit middels de eerder waargenomen aroma's vergezeld door tonen van perzik en een elegante frisheid. De afdronk is sappig, zacht en houdt mooi aan. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.
Pago del Vicario vindt zijn oorsprong in 2000 en bevindt zich in de regio Castilla-La Mancha, in de gemeente Ciudad Real en nog specifieker in de plaats Las Casas. Dit bijzonder kleine dorpje bevat minder dan 1000 inwoners en de pittoreske sfeer in het dorp staat in groot contrast met de moderne, innovatieve technieken van Pago del Vicario. De wijnen die zij produceert zijn uiterst modern, gewaagd en soms zelfs ongewoon, maar altijd een groot succes en prachtig in balans. Pago del Vicario beschikt over circa 130 hectare wijngaarden waarvan het merendeel zich op circa 600 meter boven zeeniveau bevindt. In een bijzonder warme, droge regio als Castilla-La Mancha zorgt deze hoogte voor de aanvoer van verfrissende wind en voorkomt die wind dat de druifjes verbranden in de zon. De wijngaarden van Pago del Vicario bevinden zich pal naast het wijnhuis aan de oevers van de rivier Guadiana en deze rivier zorgt voor een uitzonderlijk microklimaat met relatief milde temperaturen en grote verschillen tussen dag en nacht wat de kwaliteit van de druiven zeer ten goede komt. Het wijnhuis is in 2000 ontstaan als passie van twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, en heeft sindsdien door het grote succes van haar wijnen uit kunnen breiden met een hotel en restaurant. Dit succes is mede te wijten aan Susana López Mendiondo, de wijnmaakster van Pago del Vicario. Zij is afgestudeerd landbouwkundige met een specialisatie in wijn, actief als wijnconsultant voor diverse Spaanse wijnhuizen en was voorheen wijnmaakster bij het gerenommeerde Bodegas Mas Gil in Calonge.
zoet maar niet té!
zoet maar niet té!
Lichtzoete wijn van Chardonnay en Sauvignon Blanc druiven met een verfijnd zoetje door de van nature..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen