Rijpe, zachte witte wijn van uitsluitend Godello druiven met tonen van rijp exotisch fruit, peer, witte meloen, geconcentreerd wit fruit en een hint van citrus. Lees meer..
Deze aromatische, zachte witte wijn wordt gemaakt van uitsluitend Godello druiven en is afkomstig uit Bierzo in het Noord-Westen van Spanje. Een deel van deze wijn vergist op eikenhouten vaten en de wijn rijpt in zijn geheel "sur lie" gedurende één maand. Dit wil zeggen dat zij verder rijpt met de droesem die op de bodem van de 'vergistingsvaten' ligt en tijdens deze rijpingsperiode wordt de droesem regelmatig door de wijn 'geroerd' middels bâtonnage: het door elkaar roeren van de droesem en de wijn met grote, houten stokken (bâtons). Vooral deze rijping "sur lie" zorgt voor een hele typerende, uitgesproken smaak en een hoog concentraat in de wijn. De strogele kleur met lichte groene gloed doet uitnodigend aan en biedt een aangename indruk tezamen met de aromatische neus die geconcentreerde tonen van rijp wit fruit biedt, tonen van peer, witte meloen, tropisch fruit en een vleugje citrus. Nadat de wijn enige zuurstof heeft gehad openen zich ook tonen van jasmijn, oranjebloesem en subtiele tonen van honing afkomstig van de vergisting op houten vaten. De smaakbeleving biedt in de eerste indruk frisse tonen maar later ook tonen van steenfruit zoals peer en perzik. Door de rijping "sur lie" ook in de smaakbeleving voldoende concentraat gevolgd door een sappige, lang aanhoudende afdronk. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.
Soto del Vicario is tegelijkertijd onderdeel van Pago del Vicario én waar Pago del Vicario zijn oorsprong vindt. Pago del Vicario is de naam van een overkoepelende organisatie met wijnhuizen door het gehele land, waaronder Soto del Vicario in Bierzo in het Noord-Westen van Spanje. Soto del Vicario bevindt zich op een landgoed van circa 35 hectare en wordt ingesloten door twee bossen vol met inheemse bomen en struiken. In de directe omgeving van deze bossen bevinden zich de 19 hectare wijngaarden van Soto del Vicario verdeeld over 190 verschillende percelen die ieder hun eigen microklimaat en bodemsamenstelling hebben en daarmee allen andere eigenschappen meegeven aan de verschillende wijnen. Soto del Vicario maakt enerzijds gebruik van lokale tradities en anderzijds moderne technieken om haar wijnen het beste van beide werelden mee te geven zonder in te leveren op typiciteit en identiteit. De verantwoordelijke voor deze uitzonderlijke kwaliteitswijnen is Sandra Luque Muñoz, de wijnmaakster bij Soto del Vicario. Zij vindt haar oorsprong in Valencia maar is als agronoom en oenoloog in 2006 verhuisd naar Bierzo en is sindsdien verantwoordelijk voor de productie van de verschillende kwaliteitswijnen van Soto del Vicario.
mooie eerste kennismaking met godello druiven, echt een aanrader
Mooie wijn
mooie eerste kennismaking met godello druiven, echt een aanrader
Mooie wijn
Rijpe, zachte witte wijn van uitsluitend Godello druiven met tonen van rijp exotisch fruit, peer, wi..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen