Volle, fruitige, sappige rosé wijn van uitsluitend Susumaniello druiven met tonen van aardbei en framboos en een aangenaam frisse ondertoon die balans creëert. Lees meer..
Deze rijpe, sappige rosé wijn wordt gemaakt van uitsluitend Susumaniello druiven afkomstig uit het meest Zuidelijke deel van Puglia. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn afkomstig van circa 35 jaar oude wijnstokken wat zorgt voor meer concentraat in de druiven en daarmee ook in de wijn. De neus doet bijzonder aromatisch aan en biedt rijke tonen van onder meer aardbei en rode bessen met een zomerse indruk. De smaakbeleving bevestigt deze aroma's en biedt een frisse ondertoon die zorgt voor een fijne, zomerse balans in de wijn. De al even zo fruitige afdronk houdt lang aan en doet intens nagenieten. Deze rosé wijn laat zich uitstekend combineren met onder meer een (Italiaanse) borrelplank, charcuterie, vis (uit de oven) en jonge of licht gerijpte kazen. Ook bij de borrel doet deze rosé wijn het erg goed. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.
Het wijnhuis Tagaro wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en bevindt zich in de Itria-vallei in Puglia in het uiterste Zuiden van Italië. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het is mede om die reden dat Michele Lorusso, de huidige eigenaar van Tagaro SRL, een wijnproject is gestart onder de noemer Progetto Vino di Lorusso Michele, ofwel: Wijnproject van Lorusso Michele. De focus binnen dit project ligt erop om wijnboeren uit de omgeving te adivseren en in contact te brengen met de voor hen juiste afzetmarkt terwijl de samenwerking ook zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering in de wijnen. Dit laatste staat tevens in lijn met het doel dat Michele Lorusso heeft met Tagaro: om jaar in, jaar uit betere wijnen te produceren. Daarnaast moet de wijn representatief zijn voor de regio, een perfecte balans hebben en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
hele zachte, verfijnde en soepele rosé met een elegante, volle nadronk van licht rood fruit
Helel ekkere rosé in een al even zo'n mooie fles
hele zachte, verfijnde en soepele rosé met een elegante, volle nadronk van licht rood fruit
Helel ekkere rosé in een al even zo'n mooie fles
Volle, fruitige, sappige rosé wijn van uitsluitend Susumaniello druiven met tonen van aardbei en fr..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen