Intens fruitige, licht kruidige wijn van uitsluitend Kadarka druiven met een elegant, verfijnd karakter dat laat zien waarom dit de trots van Hongarije is. Lees meer..
Deze fruitige, licht kruidige rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Kadarka druiven en is afkomstig uit de Szekszárd-regio in het Zuiden van Hongarije. De Kadarka druif is voor Hongarije één van de belangrijkste druiven voor de productie van kwaliteitswijnen en staat om die reden op ruim een kwart van de wijngaarden van Márkvárt Winery aangeplant. Deze robijnrode wijn biedt een levendige, fruitige neus van onder meer rode bessen, kersen en een vleugje kruiden. Het in de neus zo dominante fruit voert ook in de smaakbeleving de boventoon en gaat daar gepaard met subtiele tannines die voor kracht en structuur zorgen terwijl de wijn een sappige, soepele smaakbeleving biedt. Deze uitstekend gebalanceerde wijn biedt een mooie weergave van de elegantie en verfijning die de Kadarka druif biedt in zowel de smaakbeleving als lang aanhoudende afdronk. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse vleesgerechten, allerlei gerechten op basis van paprika (zéér belangrijk in de Hongaarse keuken), kip, gevogelte en zelfs met gerechten met zalm. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Márkvárt Winery is opgericht in 1996 toen Jani Márkvárt samen met zijn grootvader het familie wijnhuis nieuw leven in blies. Het produceren van lokale wijnen werd hervat middels het gebruik van oude wijnstokken van de Kadarka druif, een inheems Hongaars druivenras. Deze oude wijnranken worden tegenwoordig nog altijd gecultiveerd en zijn de inspiratie voor zowel het logo van het wijnhuis als menig etiket. Alhoewel de Márkvárt-familie zijn oorsprong vindt in het Zuiden van Duitsland woont de familie al generaties lang in de Szekszárd regio in het Zuiden van Hongarije. Márkvárt Winery bezit wijngaarden in de Baranya Vallei, Faluhely, de Sauli Vallei, Jobb Remete, Bakta en de Gyűszű Vallei. Haar grootste trots en tevens de wijngaarden die de beste en mooiste wijnen opleveren zijn twee wijngaarden aangeplant met de Kadarka druif waarvan één wijngaard in 1935 is aangeplant en de ander wellicht nog ouder is, alhoewel door het gebrek aan documentatie geen exacte leeftijd bepaald kan worden. Jani Márkvárt heeft zichzelf de techniek van wijn maken aangeleerd en vanaf dag één is het zijn doel geweest om het fruitige karakter in zijn wijnen te laten domineren. In de jaren na de eeuwwisseling heeft Jani Márkvárt geëxperimenteerd met het gebruik van (eiken)houten vaten maar tegenwoordig spelen deze amper nog een rol binnen Márkvárt Winery aangezien zij sinds 2009 geen nieuwe vaten meer hebben gekocht. Tegenwoordig worden enkele wijnen nog gerijpt op de oude vaten om ze een zeer lichte hint van houtrijping mee te geven. Het doel van Jani Márkvárt blijft hetzelfde: voor de Szekszárd-regio representatieve wijnen produceren. Dit doet hij middels de lokale Kadarka en Kékfrankos druiven maar ook middels een blend die lokaal bekend staat als Bikavér (stierenbloed). Alhoewel het wijnhuis met voornamelijk inheemse druivenrassen werkt, omvat het gehele scala ook diverse andere (klassieke) druivenrassen: Zweigelt, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon.
hele eigen stijl wijn met een druivenras waar ik mnog niet van gehoord had. lekker om iets gekoeld te drinken.
hele eigen stijl wijn met een druivenras waar ik mnog niet van gehoord had. lekker om iets gekoeld te drinken.
Intens fruitige, licht kruidige wijn van uitsluitend Kadarka druiven met een elegant, verfijnd karak..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen