Diep robijnrode wijn met tonen van specerijen, gedroogde vijgen, rozijntjes, cacao en een vleugje tabak. Een zachte smaakbeleving met aangenaam zoetje en lange afdronk. Lees meer..
Deze diep robijnrood gekleurde wijn wordt gemaakt van een combinatie van Grenache en Carignan druiven. De wijn rijpt 12 maanden op grote houten foeders en toont hierdoor bijzonder mooi ontwikkelde aroma's van specerijen, gedroogde vijgen, rozijntjes, cacao en een vleugje tabak. De smaak is vol, krachtig en zeer geconcentreerd met een aangenaam, elegant zoetje en een algeheel zachte smaakbeleving. De afdronk is zijdezacht met veel rijpe tonen en houdt erg lang aan. Deze wijn laat zich perfect combineren met chocolade(desserts), brownies, Sachertorte of een mooie blauwschimmelkaas. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 14 graden Celsius.
Banyuls wordt geproduceerd als 'vin doux naturel', een zoete dessertwijn (van blauw of witte druiven) waarbij tijdens de vergisting alcohol wordt toegevoegd om het vergistingsproces te stoppen voordat alle suikers zijn omgezet. Hierdoor blijft er restsuiker achter in de wijn en verkrijgt de wijn een aangenaam zoetje. Deze manier van dessertwijnen produceren is één van de specialiteiten van de Languedoc-Roussillon regio.
erg lekker bij het kaasplankje!!
Mogelijk één van de mooiste Zuid-Franse (rode) dessertwijnen! Heerlijk!!
erg lekker bij het kaasplankje!!
Mogelijk één van de mooiste Zuid-Franse (rode) dessertwijnen! Heerlijk!!
Diep robijnrode wijn met tonen van specerijen, gedroogde vijgen, rozijntjes, cacao en een vleugje ta..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen