Bijzondere, houtgerijpte wijn van Xarel·lo druiven van oude wijnstokken, die op eikenhouten vaten worden vergist en "sur lie" verder rijpen, wat resulteert in veel concentraat en tonen van abrikoos, citrus en gedroogd fruit. Lees meer..
Deze bijzondere, houtgerijpte witte wijn wordt gemaakt van uitsluitend Xarel·lo druiven van 60 jaar oude en 36 jaar oude wijnstokken, waardoor de wijn veel concentraat heeft. Een erg bijzondere wijn waarvan maar 1300 flessen gemaakt worden! In de neus komen de rijpe, geconcentreerde geuren van abrikoos, citrus en gedroogd fruit je uitnodigend tegemoet. Ook duidelijke tonen van houtlagering zoals vanille en toast komen hier naar voren doordat de wijn op eikenhouten vaten van 500 liter wordt vergist. Hierna rijpt de wijn nog 4 maanden "sur lie" door op eikenhouten vaten. Dit wil zeggen dat zij verder rijpt met de droesem die op de bodem van de 'vergistingsvaten' ligt en tijdens deze rijpingsperiode wordt de droesem regelmatig door de wijn 'geroerd' middels bâtonnage: het door elkaar roeren van de droesem en de wijn met grote, houten stokken (bâtons). Vooral deze rijping "sur lie" zorgt voor een hele typerende, uitgesproken smaak en een hoog concentraat in de wijn. De smaakbeleving is intens, geconcentreerd en mooi in balans. De afdronk houdt lang aan en biedt voldoende spanning door de vele verschillende smaken. Deze wijn laat zich perfect combineren met gebakken vis zoals zeebaars of kabeljauw, zeevruchten en wit vlees zoals kalfsvlees of kalkoen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 12 graden Celsius.
De wijnen van het wijnhuis Mas Codina zijn afkomstig uit de Alt Penedès, net ten zuiden van Barcelona. De klimatologische omstandigheden in deze wijnstreek zijn perfect voor het produceren van mooie kwaliteitswijnen. Deze wijnstreek geniet een hoog aantal zonuren en voldoende neerslag zodat de druiven hun optimale rijpheid bereiken. De druiven afkomstig van de 40 hectare eigen wijngaarden worden handmatig geoogst en zodoende selecteert men hier al op de kwaliteit van de druiven in de wijngaard.
Het wijnhuis Mas Codina is een klein familiebedrijf dat al sinds 1681 druiven verbouwd. Vanaf 1985 is de huidige eigenaar Antoni Garriga begonnen met het zelf produceren en bottelen van hun wijnen, voor 1985 werden deze druiven verkocht aan een Coöperatie.
EXCELLENT
Zeker weten een bijzondere wijn! Echt heel erg lekker!
Topper!!
EXCELLENT
Zeker weten een bijzondere wijn! Echt heel erg lekker!
Topper!!
Unieke wijn van Xarello druiven, zeer mooi gemaakt van Mas Codina
Deze wijn gedronken bij 1910 in Eindhoven en ik heb er maar één woord voor: WAUW!
Ik wist niet dat biologisch zo lekker kan zijn. 100% Xarello is echt bijzonder en doet denken aan Viognier. AANRADER!
Bijzonder lekker!
zeer lekker!!
Wat een geweldige wijn!! ZEER VERRASSEND
Wat een super wijn, heel uniek!
Heel bijzonder die sur lie rijping, erg mooi!!!
Bijzondere, houtgerijpte wijn van Xarel·lo druiven van oude wijnstokken, die op eikenhouten vaten w..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen