Lichtzoete rode dessertwijn van Merlot druiven met een verfijnd zoetje door de van nature aanwezige suikers, rijp donker en onrijp rood fruit met vleugje drop. Lees meer..
Deze lichtzoete rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Merlot druiven. De druiven die men voor deze wijn gebruikt worden later geoogst waardoor zij meer rijpheid opbouwen en meer suikers bevatten. Vervolgens wordt de vergisting stopgezet door de temperatuur omlaag te brengen waardoor deze lichtzoete dessertwijn een alcoholpercentage van 15% bevat en tegelijkertijd een verfijnd zoetje heeft dat afkomstig uit de van nature in de druiven aanwezige suikers. Dit proces resulteert in een diep paarse wijn met helder rode gloed langs de rand van het glas. In de neus aroma's die doe denken aan kersen, pruimen, vijgenjam en rozijntjes, maar ook aan balsamico en zelfs aardse tonen bevatten. De smaakbeleving is verfijnd met enerzijds lichtzoete, fruitige tonen en anderzijds karakter en body en daarmee een fijne, uitzonderlijke balans voor een rode dessertwijn. Het in de neus waargenomen fruit wordt bevestigd vergezeld door lichte tonen van drop met in de achtergrond een frisse ondertoon die doet denken aan onrijp rood fruit. De afdronk houdt door het brede palet lang aan en doet heerlijk nagenieten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.
Pago del Vicario vindt zijn oorsprong in 2000 en bevindt zich in de regio Castilla-La Mancha, in de gemeente Ciudad Real en nog specifieker in de plaats Las Casas. Dit bijzonder kleine dorpje bevat minder dan 1000 inwoners en de pittoreske sfeer in het dorp staat in groot contrast met de moderne, innovatieve technieken van Pago del Vicario. De wijnen die zij produceert zijn uiterst modern, gewaagd en soms zelfs ongewoon, maar altijd een groot succes en prachtig in balans. Pago del Vicario beschikt over circa 130 hectare wijngaarden waarvan het merendeel zich op circa 600 meter boven zeeniveau bevindt. In een bijzonder warme, droge regio als Castilla-La Mancha zorgt deze hoogte voor de aanvoer van verfrissende wind en voorkomt die wind dat de druifjes verbranden in de zon. De wijngaarden van Pago del Vicario bevinden zich pal naast het wijnhuis aan de oevers van de rivier Guadiana en deze rivier zorgt voor een uitzonderlijk microklimaat met relatief milde temperaturen en grote verschillen tussen dag en nacht wat de kwaliteit van de druiven zeer ten goede komt. Het wijnhuis is in 2000 ontstaan als passie van twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, en heeft sindsdien door het grote succes van haar wijnen uit kunnen breiden met een hotel en restaurant. Dit succes is mede te wijten aan Susana López Mendiondo, de wijnmaakster van Pago del Vicario. Zij is afgestudeerd landbouwkundige met een specialisatie in wijn, actief als wijnconsultant voor diverse Spaanse wijnhuizen en was voorheen wijnmaakster bij het gerenommeerde Bodegas Mas Gil in Calonge.
Bijzondere dessertwijn met een hele eigen stijl, gedronken met een heerlijk dessert bij Bistro Sophie in Eindhoven.
Een Merlot dessertwijn?? Die moest ik proberen! Niet té zoet en hele fijne afdronk. Weer eens wat anders dan de meeste dessertwijnen
Bijzondere dessertwijn met een hele eigen stijl, gedronken met een heerlijk dessert bij Bistro Sophie in Eindhoven.
Een Merlot dessertwijn?? Die moest ik proberen! Niet té zoet en hele fijne afdronk. Weer eens wat anders dan de meeste dessertwijnen
Lichtzoete rode dessertwijn van Merlot druiven met een verfijnd zoetje door de van nature aanwezige ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen