Prachtig ontwikkelde, stevige rode wijn van Nero d'Avola en Cabernet Sauvignon druiven. Bijzonder mooie structuur met een krachtig maar soepel profiel en mooi samenhangende smaken. Lees meer..
Deze prachtig ontwikkelde, stevige rode wijn wordt gemaakt van een combinatie van Nero d'Avola en Cabernet Sauvignon druiven afkomstig van wijngaarden die zich op 380 meter boven zeeniveau bevinden en ze genieten daarmee de ideale omstandigheden. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens 6 maanden in RVS vaten. Vervolgens rijpt de wijn verder op fles in de kelders van het wijnhuis wat resulteert in een bijzonder mooie wijn. Deze assemblage is in 2014 ontwikkeld en heeft door zijn uitzonderlijk lange rijping een prachtige structuur ontwikkeld. In de neus nog altijd uitgesproken tonen van donker fruit met een kruidige ondertoon en vegetale hinten afkomstig van de Cabernet Sauvignon. De harmonieuze neus gaat over in een even zo mooi samenhangende smaakbeleving met wederom tonen van donker fruit, een vleugje kruiden en een hint van vanille. Door de jaren heen zijn de tannines prachtig ontwikkeld waardoor ze op deze leeftijd op aangename wijze kracht en structuur bieden. De afdronk houdt dan ook lang aan en doet intens lang nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gebraden vlees, wildgerechten, stoofpotjes en harde, gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Don Tomasi werd in 2004 opgericht door Giuseppe Terrasi en is ontstaan als gevolg van de uitzonderlijk goede band die Giuseppe Terrasi heeft met de regio. Het wijnhuis bevindt zich op de Westelijke helft van het eiland Sicilië circa 30 kilometer ten Zuid-Westen van de stad Palermo. Het wijnhuis en haar wijngaarden bevinden zich op circa 350 meter boven zeeniveau waar men geniet van het idyllische uitzicht over de gemeente San Cipirello. Sicilië is een eiland van cultuur en geschiedenis waar sinds mensenheugenis hard werken en goede zorg voor onder meer de omgeving en het eiland zelf worden omgezet in kwaliteitsproducten. De productie van kwaliteitswijnen speelt een grote rol in het dagelijks bestaan van menig Siciliaan en gepaard met de voorliefde voor het land en de geschiedenis ervan focust Don Tomasi zich er dan ook op om het terroir te laten spreken in haar wijnen. Verder speelt de archeologische opgraving bekend als Area Archeologica del Monte Jato een belangrijke rol in de directe omgeving van het wijnhuis. De bodem in de directe omgeving is rijk aan voeding en het is dan ook geen toeval dan Giuseppe Terrasi voor dit gebied heeft gekozen bij de oprichting van Don Tomasi. Door de jaren heen tracht Giuseppe Terrasi de rijke geschiedenis van Sicilië en de directe omgeving van het wijnhuis te combineren met de moderne technieken op het gebied van wijn maken. Terwijl de druiven klassiek met de hand geoogst worden en in kleine kratten naar de kelders worden vervoerd, beschikt de kelder over de modernste technieken om de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Don Tomasi te garanderen.
Als liefhebber van Sicilië kon ik een 2014 voor deze prijs niet laten liggen. Super mooi gerijpt en een super lekkere wijn!
Als liefhebber van Sicilië kon ik een 2014 voor deze prijs niet laten liggen. Super mooi gerijpt en een super lekkere wijn!
Prachtig ontwikkelde, stevige rode wijn van Nero d'Avola en Cabernet Sauvignon druiven. Bijzonder mo..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen