Volle, krachtige rode wijn van uitsluitend Nero d'Avola druiven boordevol weelderig fruit met een vulkanische ondertoon van vuursteen en een hint van kruiden. Lees meer..
Deze volle, krachtige rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nero d'Avola druiven afkomstig van wijngaarden die zich op 380 meter boven zeeniveau bevinden. De druiven genieten hierdoor de ideale omstandigheden en brengen een voor Sicilië zeer typerende wijn voort. In de neus biedt deze diep rode wijn duidelijke tonen van overrijp fruit dat varieert van zwarte bessen tot bosbessen met in de achtergrond vulkanische hinten van vuursteen en kruiden. De rijke, weelderige smaak ontstaat door de vele zonuren die de druiven genieten en is zeer typerend voor Siciliaanse Nero d'Avola's. Karakteristiek voor deze druif is buiten het weelderige, overrijpe fruit de kruidige ondertoon die zorgt voor diepgang en kracht. Lichte tonen van vanille die te wijten zijn aan de 3 maanden houtrijping ronden de smaakbeleving af. De afdronk houdt dan ook lang aan en doet lang nagenieten. Deze wijn laat zich perfect combineren met gebraden vlees, barbecues en harde, gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Don Tomasi werd in 2004 opgericht door Giuseppe Terrasi en is ontstaan als gevolg van de uitzonderlijk goede band die Giuseppe Terrasi heeft met de regio. Het wijnhuis bevindt zich op de Westelijke helft van het eiland Sicilië circa 30 kilometer ten Zuid-Westen van de stad Palermo. Het wijnhuis en haar wijngaarden bevinden zich op circa 350 meter boven zeeniveau waar men geniet van het idyllische uitzicht over de gemeente San Cipirello. Sicilië is een eiland van cultuur en geschiedenis waar sinds mensenheugenis hard werken en goede zorg voor onder meer de omgeving en het eiland zelf worden omgezet in kwaliteitsproducten. De productie van kwaliteitswijnen speelt een grote rol in het dagelijks bestaan van menig Siciliaan en gepaard met de voorliefde voor het land en de geschiedenis ervan focust Don Tomasi zich er dan ook op om het terroir te laten spreken in haar wijnen. Verder speelt de archeologische opgraving bekend als Area Archeologica del Monte Jato een belangrijke rol in de directe omgeving van het wijnhuis. De bodem in de directe omgeving is rijk aan voeding en het is dan ook geen toeval dan Giuseppe Terrasi voor dit gebied heeft gekozen bij de oprichting van Don Tomasi. Door de jaren heen tracht Giuseppe Terrasi de rijke geschiedenis van Sicilië en de directe omgeving van het wijnhuis te combineren met de moderne technieken op het gebied van wijn maken. Terwijl de druiven klassiek met de hand geoogst worden en in kleine kratten naar de kelders worden vervoerd, beschikt de kelder over de modernste technieken om de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Don Tomasi te garanderen.
Nu al een mooie wijn die de komende jaren alleen maar lekkerder wordt
Nu al een mooie wijn die de komende jaren alleen maar lekkerder wordt
Volle, krachtige rode wijn van uitsluitend Nero d'Avola druiven boordevol weelderig fruit met een vu..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen