Volle, stevige rode wijn van Primitivo di Manduria druiven met tonen van zondoorstoofd donker fruit, leer, tabak, vanille en een geroosterde ondertoon. Zachte, soepele wijn met diepgang en karakter. Lees meer..
Deze stevige, soepele rode wijn is afkomstig uit de hak van de laars van Italië: Puglia. Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo di Manduria druiven afkomstig uit de directe omgeving van het dorpje Manduria. De regio Manduria is de bakermat voor de Primitivo druif en de manier van wijn maken in dit gebied wordt nauwlettend gevolgd door iedere wijnmaker die met Primitivo druiven werkt. De rijpe, zondoorstoofde neus biedt tonen van overrijp rood en donker furit met onder meer tonen van cassis en bramen met een kruidige ondertoon. Ook tonen van vanille, leer en tabak en een licht geroosterde ondertoon komen naar voren welke te wijten zijn aan de 6 maanden houtrijping die deze week ondergaat. Vervolgens rijpt deze Primitivo di Manduria nog 4 maanden in de kelders van het wijnhuis wat resulteert in een zijdezachte smaakbeleving. Ook hier weelderig, zondoorstoofd donker fruit met een kruidige ondertoon en een soepele smaakbeleving die tegelijkertijd body en diepgang biedt. De afdronk is sappig en stevig en houdt bijzonder lang aan. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse al dan niet geroosterde vleesgerechten (uit de Zuid-Italiaanse keuken), gerijpte harde kazen en een stevige borrelplank. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het wijnhuis Tagaro wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en bevindt zich in de Itria-vallei in Puglia in het uiterste Zuiden van Italië. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het is mede om die reden dat Michele Lorusso, de huidige eigenaar van Tagaro SRL, een wijnproject is gestart onder de noemer Progetto Vino di Lorusso Michele, ofwel: Wijnproject van Lorusso Michele. De focus binnen dit project ligt erop om wijnboeren uit de omgeving te adivseren en in contact te brengen met de voor hen juiste afzetmarkt terwijl de samenwerking ook zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering in de wijnen. Dit laatste staat tevens in lijn met het doel dat Michele Lorusso heeft met Tagaro: om jaar in, jaar uit betere wijnen te produceren. Daarnaast moet de wijn representatief zijn voor de regio, een perfecte balans hebben en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
Topper!
Topper!
Volle, stevige rode wijn van Primitivo di Manduria druiven met tonen van zondoorstoofd donker fruit,..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen