Zachte, verfijnde Port met zowel een neus als smaakbeleving boordevol rijp fruit zoals zwarte kersen en bramen met in de achtergrond tonen van vanille en karamel. Lees meer..
Deze Reserva Port wordt evenals de Late Bottled Vintage Port van Quinta Vale D. Maria gemaakt van 25 verschillende druivenrassen, afkomstig van circa 36 hectare wijngaarden, waarbij de boventoon wordt gevoerd door Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz en Tinta Barroca druiven. Enkele andere druiven die voor deze Reserva Port gebruikt worden zijn Rufete, Tinta Amarela, Tinta Francisca en Sousão. Al deze druiven zijn afkomstig van druivenstokken van minimaal 25 jaar oud en in sommige gevallen tot wel 60 jaar oud. De hogere leeftijd van de druivenranken betekent enerzijds dat er per druivenrank minder druiven groeien maar anderzijds ook dat de druiven meer concentraat hebben en dat zij dus meer smaak aan de daaruit geproduceerde Port geven.
Doordat dit een Reserva Port betreft is het een relatief lichte Port. Een Reserva Port classificeert zich tussen een Ruby (geen houtrijping) en Tawny (minimaal 3 jaar houtrijping) in. Deze Reserva Port rijpt circa 2 jaar op eikenhouten vaten van meer dan 100 jaar oud waardoor de vanille- en karameltonen die hieruit afkomstig zijn puur aanvullend aanwezig zijn. De rijpe, volle, stevige neus van zondoorstoofd fruit zoals onder meer zwarte bessen, bramen en een vleugje pruimen doet bijzonder uitnodigend aan. Ook tonen van houtrijping zoals een vleugje vanille en karamel komen in de neus naar voren. De stevige, toegankelijke smaakbeleving biedt een bevestiging van de eerder waargenomen aroma's met een rijp en filmend mondgevoel. De afdronk houdt lang aan en zit boordevol rijp fruit. Deze Port laat zich uitstekend combineren met lichte desserts, noten en uiteraard een (subtiel) kaasplankje. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 14 graden Celsius.
Het wijnjaar 2018 was een uitzonderlijk jaar in verhouding tot de vijf voorafgaande jaren. De winter was koud en droog, gevolgd door een koele lente met veel regen. De daaropvolgende zomer werd getekend door twee verschillende fases: een koude, regenachtige start en een warm, extreem droog einde. De druivenranken kwamen door deze bijzondere situatie laat tot bloei, maar konden door de regen aan voldoende vocht komen. Door de grote kans op zogeheten valse meeldauw werden de wijngaarden nauwlettend in de gaten gehouden. Later in de zomer in Augustus ontstond er lichte uitdroging en enige verbranding door de combinatie van extreme hitte en langdurige droogte, echter bleek dit dusdanig mild te zijn dat dit geen significante gevolgen heeft gehad op de oogst, noch op de kwaliteit van de wijn of Port.
Quinta Vale Dona Maria, zoals het wijnhuis voluit heet, bevindt zich in het hart van de Douro regio in de subregio Cima Corto in de Vale do Rio Torto (de Rio Torto-vallei). Alhoewel de geschiedenis van Quinta Vale D. Maria terug gaat tot 1868, gaat de geschiedenis van wijn maken slechts terug tot 1996. Het is in dat jaar dat Cristiano van Zeller het domein overkoopt van de familie van zijn vrouw Joana Lemos van Zeller. Cristiano van Zeller maakt vandaag de dag nog altijd de wijnen van Quinta Vale D. Maria zelf samen met zijn team: Sandra Tavares da Silva en Joana Pinhão. Sinds Van Zeller het domein overnam heeft hij er al zijn passie en toewijding in gestoken en om die reden zijn de wijnen van Quinta Vale D. Maria zowel nationaal als internationaal erkend. In 2017 werd Quinta Vale D. Maria verkocht aan Aveleda, maar niet zonder respect voor de de regio en het nalatenschap van Cristiano van Zeller. Nog altijd is hij zelf de wijnmaker en zet hij zijn passie en dromen om in prachtige wijnen.
Het wijnjaar 2018 was een uitzonderlijk jaar in verhouding tot de vijf voorafgaande jaren. De winter was koud en droog, gevolgd door een koele lente met veel regen. De daaropvolgende zomer werd getekend door twee verschillende fases: een koude, regenachtige start en een warm, extreem droog einde. De druivenranken kwamen door deze bijzondere situatie laat tot bloei, maar konden door de regen aan voldoende vocht komen. Door de grote kans op zogeheten valse meeldauw werden de wijngaarden nauwlettend in de gaten gehouden. Later in de zomer in Augustus ontstond er lichte uitdroging en enige verbranding door de combinatie van extreme hitte en langdurige droogte, echter bleek dit dusdanig mild te zijn dat dit geen significante gevolgen heeft gehad op de oogst, noch op de kwaliteit van de wijn of Port.
Zeer smakelijk en mooi geprijsd
Zeer smakelijk en mooi geprijsd
Zachte, verfijnde Port met zowel een neus als smaakbeleving boordevol rijp fruit zoals zwarte kersen..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen