Uitermate bijzondere dessertwijn van uitsluitend Weisser Burgunder druiven met tonen van rijp tropisch fruit dat gekonfijt aan doet met licht frisse ondertoon. Lees meer..
Deze zéér bijzondere, zoete dessertwijn wordt gemaakt van uitsluitend Weisser Burgunder (of Weissburgunder) druiven afkomstig van de eigen wijngaarden van Weingut Jung in het hart van Rheinhessen: Undenheim. De druiven voor deze wijn worden zeer laat geoogst waardoor het vocht uit de druiven deels verdampt en zij daardoor in verhouding meer suikers bevatten 'per liter'. Overigens worden de druiven niet alleen laat in het jaar geoogst, dit gebeurt ook nog eens 's nachts of zeer vroeg in de ochtend en vaak pas in December, waardoor de druiven door de nachtvorst bevroren zijn. Om het predikaat Eiswein te verkrijgen, moeten de druiven geoogst worden bij minimaal 8 graden vorst. Vaak laat de wijnboer zijn beste druiven hangen om de hoogst mogelijke kwaliteit te verkrijgen. Dit hele proces is echter zeer kostbaar en biedt veel onzekerheid, aangezien het nooit zeker is of het kwik daadwerkelijk tot -8 graden Celsius zal dalen. Na de oogst worden de druiven terwijl ze nog bevroren zijn geperst en hierdoor komt alleen het meest edele druivensap vrij. tot slot laat men dit druivensap rijpen om zo de hoogst mogelijke kwaliteit en een zeer bijzondere elegantie te verkrijgen.
Deze wijn biedt in de neus tonen van peer, lychee, gele rozijntjes, amandelspijs, een vleugje kruiden en een heel licht, elegant zuurtje. De smaakbeleving is al even zo verfijnd en biedt tonen rijp tropisch fruit, peer, lychee en een duidelijke hint van honing. Duidelijk is dat voor deze wijn alleen het meest edele druivensap gebruikt wordt: de verschillende tonen wisselen elkaar af en vullen elkaar op perfecte wijze aan. De afdronk biedt veel concentraat en doet dan ook bijzonder lang nagenieten van alle waargenomen aroma's en smaken. Deze wijn laat zich perfect combineren met foie gras, stevige blauwschimmel kazen en diverse fruitdesserts. Deze wijn kan jong gedronken worden, maar wordt met de jaren steeds mooier en is tot wel 20 jaar te bewaren. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.
Weingut Jung bevindt zich in het hart van Undenheim, aan het dorpsplein naast de kerk en staat momenteel onder leiding van de zesde generatie van de familie Jung: Johannes. Zijn vader, Georg Jung, nam in 1994 het wijnhuis over van zijn vader en en heeft een lange familietraditie voortgezet. Waar Georg Jung vooral zoete wijnen produceerde en een groot deel van de (geperste) druiven verkocht aan andere wijnhuizen, heeft Johannes het roer om gegooid. Johannes heeft bij diverse wijnhuizen in het buitenland ervaring opgedaan op het gebied van wijn maken en heeft besloten om met Weingut Jung een nieuwe koers te varen. Hij legt zich volledig toe op de productie van verfijnde kwaliteitswijnen, zowel zoet als droog, en dit heeft de trend gezet de afgelopen jaren. Johannes heeft het wijnhuis inmiddels volledig overgenomen van zijn vader en heeft duidelijk een sterk stijgende lijn laten zien in de kwaliteit van de wijnen. Zijn constante streven om net een beetje beter te zijn resulteert in een prachtig assortiment wijnen afkomstig van de 18 hectare wijngaarden die zij bezitten en gemaakt van 23 verschillende druivenrassen. Met trots deelt hij zijn passie, het familieverhaal en zijn uitzonderlijke wijnen.
Top Eiswein!!
Scherpe prijs voor een Eiswein maar dat proef je er gelukkig niet aan af. Magnifique gemaakt en voor dat geld héél erg lekker!
Top, top, TOP!
Top Eiswein!!
Scherpe prijs voor een Eiswein maar dat proef je er gelukkig niet aan af. Magnifique gemaakt en voor dat geld héél erg lekker!
Top, top, TOP!
Uitermate bijzondere dessertwijn van uitsluitend Weisser Burgunder druiven met tonen van rijp tropis..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen