Diep paarse, bijna zwarte wijn van uitsluitend Vranec druiven. Weelderige tonen van donker fruit, gecombineerd met tonen van karamel en vanille. Uitzonderlijk! Lees meer..
Deze diep paarse, bijna zwart gekleurde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Vranec druiven. De druiven die Popova Kula Winery voor deze wijn gebruikt zijn afkomstig van haar best gelegen wijngaarden die de optimale hoeveelheid zonuren genieten. De druiven worden vervolgens geselecteerd op rijpheid en kwaliteit en alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van deze bijzondere rode wijn. Bijna overrijpe aroma's van blauwe bessen, kruisbessen en zwarte pruimen zweven weelderig het glas uit in combinatie met aangename tonen van karamel en vanille. Deze laatste twee zijn afkomstig uit de houtrijping die deze wijn ondergaat en deze houtrijping zorgt tevens voor een voller, zachter karakter. De smaakbeleving is donker en rijk met wederom veel rijp donker fruit en duidelijke tonen van houtrijping. Door de ontwikkeling die deze wijn door de jaren heen heeft ondergaan, zijn de tannines mooi afgezwakt en wordt de boventoon gevoerd door het (over)rijpe fruit. De afdronk houdt door het prachtig ontwikkelde karakter dan ook lang aan en doet intens nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met traditionele Noord-Macedonische stoofpotjes, gerechten met geroosterd vlees en gerijpte, zachte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Popova Kula Winery werd opgericht in 2004 door Jordan Trajkov als gevolg van zijn voorliefde voor wijnen, de regio en het in stand houden van tradities en lokale gebruiken. Het wijnhuis en haar wijngaarden bevinden zich op de Zuidelijke hellingen van de Veliko Brdo heuvel, net ten Westen van de stad Demir Kapija. De gelijknamige Demir Kapija-vallei bevindt zich in het Zuid-Oosten van de Tikvesh regio, die op haar beurt weer onderdeel is van de Povardarski regio. Archeologische opgravingen laten zien dat in deze regio al in 1300 voor Christus wijn werd verbouwd en tot op heden zijn zowel het klimaat als de bodemsamenstelling ideaal voor de wijnbouw. Gezien de geschiedenis van de regio en specifiek het stuk grond waarop Popova Kula Winery is gebouwd, was de keuze voor deze locatie een eenvoudige. De naam Popova Kula komt voort uit de benaming van de micro-regio en een ooit legendarische toren die op exact dezelfde locatie stond en diende als checkpoint voor de Romeineno tijdens hun reis naar het Oosten. Alhoewel de eerste oogst al binnen een jaar gerealiseerd kon worden, zou het wijnhuis zoals we het nu kennen met haar hotel en restaurant pas 3 jaar later volledig gereed zijn voor het wijntourisme. Enkele jaren later wordt het hotel verder uitgebreid tot 22 kamers om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar de Noord-Macedonische gastvrijheid. Zoals met haar gastvrijheid, gaat Popova Kula ook met haar oogst uiterst zorgvuldig om. De druiven worden met hand geoogst en rechtstreeks in kleine kratten naar de kelders gebracht om vroegtijdig kneuzen en het verlies van sap te voorkomen. Zo heeft zij het gehele proces in eigen hand en is zij ertoe in staat uitstekende kwaliteitswijnen te produceren. Popova Kula Winery werkt met klassieke druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc maar focust zich voornamelijk op de productie van kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen. Momenteel is Popova Kula Winery het enige wijnhuis in de wereld dat het inheemse, Noord-Macedonische druivenras Stanushina aangeplant heeft en hier wijn van produceert. Daarnaast behoort zij tot een selectie groep wijnhuizen die wijnen produceert van de Prokupec, Zilavka en Temjanika druiven. De combinatie van moderne technieken en (eeuwen)oude tradities maken dat Popova Kula Winery jaar in, jaar uit uitzonderlijke kwaliteitswijnen produceert.
mooie wijn, krachtig, iets kruidig rood fruit maar met een hele aangename finale!
Lekkere, kruidige wijn met veel rood fruit en een zachte afdronk met iets vanille. Erg lekker.
Mooie ontwikkeling in het glas na 20 minuten, erg prettig.
mooie wijn, krachtig, iets kruidig rood fruit maar met een hele aangename finale!
Lekkere, kruidige wijn met veel rood fruit en een zachte afdronk met iets vanille. Erg lekker.
Mooie ontwikkeling in het glas na 20 minuten, erg prettig.
Prettige wijn met veel body en structuur, echt iets unieks.
eerste kennismaking met deze Reserva was bij Restaurant 1910 in Eindhoven, erg bijzondere wijn. smaakt naar meer.
Bijzonder glas wijn, geproefd en gekocht bij Vin Unique. Prijs-kwaliteit erg goed. Mooi fruit en subtiele houtlagering. Wijn zit goed in elkaar.
Gisteravond heb ik deze wijn gedronken bij het verrassingsmenu van Restaurant 1910 in Eindhoven. Ik wilde niet geloven dat dit een wijn uit Macedonië is. Klassiek gemaakt met voldoende fruit, klein beetje vanille door de houtlagering en een elegante, klassieke afdronk. Echt een verrassing!
Diep paarse, bijna zwarte wijn van uitsluitend Vranec druiven. Weelderige tonen van donker fruit, ge..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen