Bodega Las Virtudes, ook wel het Villena Coöperatief, is enerzijds ontstaan vanuit een noodzaak voor kleinere wijnhuizen en -producenten om hun krachten te bundelen en om anderzijds tradities en kennis over het land en de wijnen te combineren. Door het bundelen van de krachten zijn constante innovaties en uitbreidingen mogelijk in zowel het wijnhuis als de productieruimte voor olijfolie. In 1972 werden de eerste eikenhouten vaten gekocht waarmee nu nog steeds gewerkt wordt voor de productie van Fondillón, een versterkte wijn uit de regio. Ook werd een kleine bottellijn aangeschaft om de eerste wijnen op de markt te kunnen brengen. In de jaren negentig werd een verdere toezegging gedaan op de kwaliteit van de wijnen en oliën en werd er een kwaliteitsafdeling in het leven geroepen onder leiding van José Francisco Torró en Juan Huerta als oenoloog. Samen zouden zij de verantwoordelijkheid dragen voor het opstellen van een investeringsplan en dat vervolgens gefaseerd uitvoeren. Bodega Las Virtudes beschikt mede door dit investeringsplan tegenwoordig over alle benodigde technische faciliteiten om hoogstaande kwaliteit op de markt te brengen. De wijnkelder omvat tegenwoordig 300 vaten en is de trots van het wijnhuis. Verder staan continuïteit, zorg voor de lokale economie en inwoners en behoud van het landschap hoog in het vaandel, alsmede lokale tradities en gebruiken.