Bodega Santiago Arroyo ontstond in 1960 als gemeenschap van eigenaren, tot Santiago Arroyo het bedrijf in 1994 verwierf en volledig renoveerde. Er werd een nieuwe bottelarij gebouwd en geïnstalleerd, evenals een nieuwe kelder die met zijn 1.000 vierkante meter ruimte biedt voor 4.000 eikenhouten vaten. Door de vele innovaties ontstond een nieuwe standaard binnen het wijnhuis met als getuige de vele internationale onderscheidingen die zij voor haar wijnen heeft ontvangen. Deze onderscheidingen vormen zodoende de basis voor het continue streven naar een nog hogere kwaliteit in de wijn. De nieuwe kelder speelt hierin een grote rol met haar rijpingspotentieel en -mogelijkheden. Ook de passie die de familie heeft voor het maken van wijn en van generatie op generatie wordt overgebracht speelt een grote rol in de kwaliteit van de wijn, evenals de energie die de familie steekt in het onderhouden van de eigen wijngaarden. De familie bezit circa 100 hectare aan wijngaarden, verspreid over verschillende percelen binnen de gemeente Sotillo de la Ribera, die allen met de hand verzorgd en geoogst worden.