Château de Messey zoals we het nu kennen is ontstaan in 1986 toen Marc Dumont een wijngaard kocht in Cruzille in Mâconnais. Deze wijngaard behoorde ooit tot de monniken van de abdij van Cluny. Enkele jaren later ontmoette Marc Dumont de Jourdan zusjes die toentertijd de eigenaressen waren van Château de Messey, een domein van 89 hectare waarvan 17 hectare tot 1958 AOC-wijnen voortbracht. Marc Dumont kocht het domein van de zusjes met als doel de traditie van vele generaties voort te zetten: de kunst van het maken van verfijnde Bourgogne wijnen. Het domein bevindt zich in Tournus in Ozenay bovenop een heuvel en de geschiedenis van dit wijnhuis dateert terug tot een vermelding in geschriften uit de 9e eeuw. De gewelfde kelders dateren uit die tijd en doen tegenwoordig wederom dienst als rijpingskelder voor de mooiste wijnen die het wijnhuis voortbrengt. Het wijnhuis is door Marc Dumont in haar originele staat hersteld en gerenoveerd met het uiterlijk van toen en de techniek en gemakken van nu. Marc en zijn vrouw Vinciane zijn samen met Frédéric Servais, wijnmaker van Domaine du Château de Messey, sinds enkele jaren ook bezig om de overstap te maken naar de productie van biologische wijn.