De geschiedenis van Château Giscours gaat terug tot de 16e eeuw toen het wijnhuis werd opgericht door Pierre de Lhomme. Deze rijke lakenhandelaar legt de eerste jaren de focus op het uitbreiden van de wijngaarden en hij besluit allerlei percelen en velden met wijnranken te beplanten. Circa drie eeuwen later zijn het Jean-Pierre Pescatore en zijn erfgenamen die de reputatie van het domein versterken middels stevige investeringen die de kwaliteit van de wijnen verder verbetert. Enkele jaren later ontvangt Château Giscours in 1855 erkenning voor deze uitzonderlijke kwaliteit wanneer zij als "Troisième Cru" wordt geclassificeerd. In opvolging hiervan is het Edouard Cruse die het domein verder moderniseert, een park om het wijnhuis heen bouwt en Suzanne Farm (een evenementenlocatie) bouwt. Vervolgens is het Nicolas Tari die het wijnhuis na de Tweede Wereldoorlog nieuw leven inblaast en de 300 hectare wijngaarden reorganiseert. Sinds 1992 produceert Château Giscours ook een derde wijn, afkomstig uit Haut-Médoc. Sinds 1995 is het wijnhuis in handen van de Nederlandse familie Jelgersma. In eerste instantie is het wijnliefhebber en kunstverzamelaar Eric Albada Jelgersma die de wijngaarden herstructureert en het wijnhuis renoveert. Na zijn overlijden in 2018 zijn het zijn drie kinderen die de leiding van het wijnhuis op zich nemen tezamen met algemeen directeur Alexander van Beek.