De geschiedenis van Château Larrivet Haut-Brion gaat terug toch 1840, het jaar waarin het château voor het eerst vermeld werd onder de eerste aanplant van Pessac-Léognan. Tot op de dag van vandaag is het château alsmaar bekender geworden. Na meerdere naamswisselingen van Château de Canolle, naar La Rivette en Château Brion-Larrivet, werd het wijnhuis in 1874 omgedoopt tot Château Haut-Brion Larrivet door de toenmalige eigenaar Ernest Laurent, een Bordeaux négotiant (officieel erkend en bevoegd handelaar in Bordeaux-wijnen). In 1893 werd het wijnhuis nogmaals verkocht en vervolgens kwam het in bezit van Jacques Guillemaud in 1941 en verkreeg het haar tegenwoordige naam: Château Larrivet Haut-Brion. Zij bezit tegenwoordig circa 75 hectare wijngaarden op voornamelijk gravel ondergrond met zand en klei. Château Larrivet Haut-Brion produceert zo'n 4500 liter rode wijn per hectare en 4000 liter witte wijn per hectare en plant 7700 wijnranken per hectare aan. Dit is 2300 wijnranken onder het gemiddelde en dit komt zowel de intensiteit als kwaliteit van de wijn zeer ten goede. Haar rode wijnen rijpen gemiddeld 14 tot 18 maanden op verschillende eikenhouten vaten en vervolgens nog 10 tot 11 maanden -afhankelijk van het oogstjaar- in de kelders van het wijnhuis.